sâmbătă, 28 februarie 2009

Foaie pentru minte, inimă şi ţigară-n gură

La luptă cetăţeni!
Apucaţi-vă pachetele de ţigări şi orice instrument de făcut foc aveţi la îndemână şi arătaţi-le nefumătorilor cine suntem şi cât suntem de mulţi ! Arătaţi-le că suntem cuminţi şi calmi şi iubim natura! Nu mai fumaţi prin băi, prin alei sau prin faţa locantelor în care mirosul de tutun e o infracţiune! Fumaţi la vedere în orice loc în care încă ni se permite!
Nişte domni şi nişte doamne au decis într-o bună zi, aşa vine vorba că n-a fost un ceas bun pan-la urmă, să fie împotriva fumatului şi au lansat nenumărate campanii, care mai de care mai vehemente, mai..."dârze şi mai răsbelite", cum spune povestea.
Aceste campanii au ajuns să ne încalce libertăţile! Democraţia este inseparabilă de drepturile omului şi ale cetăţeanului, spune o cunoscută enciclopedie online. Păi dragii mei fumători vă reamintesc articolul 12 din Declaraţia Drepturilor Omului care spune că nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare în viaţa sa personală, în familia sa, în domiciliul sau în corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii împotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri.
În mod arbitrar ni se vând împreună cu ţigările fotografii odioase cu picioare de mort, plămâni canceroşi şi alte asemenea imagini care în mod obişnuit ar scandaliza opinia publică. Vă faceţi probleme daca filmele de la televizor îi afectează pe copii dar nu vă gandiţi că pachetele de tigări ale părinţilor sunt pline de imagini violente sau macabre. Cum rămâne cu imixtiunile în viaţa personală, în familie, domiciliu şi corespondenţă când în urma "muncii" unora, fumătorii sunt atinşi de parcă ar suferi de o boală. Şi să nu intrăm în discuţiile despre dependenţă cât timp avem reclame la bere pe toate programele.
Am putea însă discuta un pic despre ultima parte a articolului mai sus citat, mai exact partea cu atingeri aduse onoarei sau reputaţiei, adică atunci când distincţia fumători/nefumători în spaţii publice în loc să asigure confortul ambelor părţi tinde să devină o segregare, de parcă am fi negri acum 60 de ani în Louisiana şi nu avem voie în anumite localuri, că aşa vor ei.
Nu ştiu câţi dintre voi v-aţi gândit, dar cifrele în continuă creştere ,pe care unii le prezintă pentru a atenţiona în legătură cu pericolul "fumuriu", s-ar putea să-i sperie mai mult pe cei care nu fumează, pentru că s-ar putea transforma peste noapte într-o minoritate.
Ei ce spuneţi? Peste tot se vorbeşte de femei independente, de drepturile oamenilor de culoare sau a minorităţilor, ba mai mult, la 22 februarie 2009 Academia Americană de film acordă două Oscar-uri unui film cutremurător de bun despre Harvey Milk, un soi de Martin Luther King al comunitaţii gay din America anilor 70.
A venit momentul ca fumătorii să fie egali în drepturi cu semenii lor care nu apreciază felul unic în care o cană de cafea complimentează aroma unei ţigări dimineaţa!
Libertatea este posibilitatea de a acţiona după propria voinţă sau dorinţă; posibilitatea de acţiune conştientă a oamenilor în condiţiile cunoaşterii (şi stăpânirii) legilor de dezvoltare a naturii şi a societăţii.
Copii ştiu ce este fumatul şi ţine de educaţia părinţilor ca ei să înţeleagă limitele şi riscurile ţigărilor. Sau poate pe viitor vom ciopârţi şi lumea copiilor de Popeye marinarul şi de indieni pentru ca fumează pipă, fie ea si a pacii.
Probabil urmează campania împotriva sexului neprotejat în care vom avea avertismente pe cutiile de prezervative. "Sexul fără prezervativ poate cauza HIV". Eventual şi o mică fotografie cu Freddy Mercury pe moarte. Atunci să vezi cum îţi vine cheful să fumezi o ţigară că poate aşa mai scapi.
Fumatul nu e un flagel, fumatul înseamnă oameni cărora le face plăcere, şi dacă nu ne convine că Hitler gaza evrei şi ne oripilăm de cum au atacat-o bagabonţii pe domnişoara Naomi, atunci ştim că nu este necesar să interzicem ceea ce nu gustăm!

5 comentarii:

DOOR KNOB spunea...

conceptul acela de societate libera sau democratie ( ca daca s- ar da la vot cine stie ce ar iesi.....poate s-ar vota normativ si nu la modul realist ) de care vorbesti tu... presupune intr- adevar o simetrie de informatie .
* parintii ar trebui*. multi parinti nu fac si nu stiu ce si cum sa faca.. si faptul ca exista acces la info nu inseamna ca brusc omenirea va deveni luminata.sau? u can not pretend to apply the rules for the smart dogs on the stupid sheep, can u ? salutare... mayhare!

May Hare spunea...

"Freedom is something that dies unless it's used." si pe deasupra "No one is stealing our freedoms, we're dealing them away." Smart dogs make the rules for stupid sheeps but "chez nous" stupid sheeps au devenit angajati ca smart dogs

Sahara Penguin spunea...

:)

subscriu

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!