miercuri, 14 ianuarie 2009

Ai terminat sau ti-ai dat drumul şi pentru ce?

Ce te preocupă, de obicei, dacă a terminat sau daca ţi-ai dat drumul? Sau n-are importanţă? Dacă n-are importanţă, înseamnă că faci parte din cea de-a doua categorie, a celor care nu recunosc. Şi, dacă te preocupă, cum afli? Să întrebi poate părea neortodox. Da’ n-are treabă orgasmul cu ortodoxia! Bine, şi cum întrebi? Dacă e prietena ta, e mai simplu decât dacă e prietena altuia sau vecina de scară? Dacă dansezi, pun pariu ca ţi-e mai uşor să întrebi “te-am călcat?”. Că doar nu dansaţi dezbrăcaţi. Păi, dacă oamenii-s mai politicoşi îmbrăcaţi, atunci înseamnă că Adam şi Eva erau la fel de open-minded cum propovăduieşte Cosmopolitan. Umblă vorba că tatăl lor n-a apreciat prea tare chestia asta. Iar mă trage aţa spre figuri de stil cu iz religios.
Ne îndepărtăm de subiect, e adevărat. Nu vorbim despre orgasm, vorbim despre întrebare. De pus întrebarea, o punem, noi mai des ca ele, îndrăznesc să speculez. Că doar la noi e mai greu de mimat, cu excepţia iluzioniştilor de profesie. Ele se prind, în general, dacă a fost sau n-a fost şi au cel mai adesea întrebări privitoare la dihotomia indoor-outdoor. Şi, dacă totuşi le-a trecut viaţa pe dinaintea ochilor şi artificii au brăzdat cerul dormitorului ca de 4 iulie în Times Square, atunci poate le scapă momentul decisiv şi le roade curiozitatea. Şi-atunci, hop şi întrebarea.
Exceptând formele argotice care se pretează exclusiv la hip hop, nu există chiar o infinitate de forme pentru aşa o întrebare punctuală, nu? Ca să nu fie surprize, le-am trecut în revistă încă din titlu. Căutătorii de nod în papură ar putea obiecta că prima e prea generală şi a doua prea familiară, ca să nu spunem că prima înlocuieşte momentele de tandreţe cu ţigara aia celebră sau o vizită la frigider, iar a doua poate fi considerată porno de cei care au fost educaţi să se abţină. Pe de altă parte, curg zâmbetele şi chicotelile dacă auzim întrebările astea în altă parte decât în aşternut, deci curiozitatea ne roade la fel de tare pe toţi.
Nu organizăm concurs, dar ar fi haios să primim pe adresa redacţiei câteva variante, măcar cât să luăm pulsul vocabularului intim autohton. Speculaţiile se termină aici, carcotaşii sunt rugaţi să nu-şi dea drumul până nu de-terminăm cum stă treaba la faţa locului sau faţa de pernă

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca simti nevoia sa o intrebi,inseamna ca n-a fost. Cand o sa fie, ai sa stii, beyond any doubt. :)

May Hare spunea...

daca a fost sau n-a fost e o intrebare care trancende realitatea din teren de cele mai multe ori. E una daca stiu si e alta daca intreb;)e vorba de vorbe